Tag Archives: Mask Sheet

A Quick Review: the Saem Urban Eco Harakeke Mask Sheet

8 Apr

First of all, have you ever heard this cosmetics brand before? The Saem is sounds pretty new and fresh compared to the other Korean Brand in Indonesia. Well then, it is a “young” brand compared to others. Established in the year of 2010, the Saem gained a good market and popularity in Korea. The Saem brand ambassador is the pretty man Lee Seung Gi. :3

Lee Seung Gi, actor at My Girl is a Gumiho.
Image from http://www.allkpop.com/

From Sasa.com about The Saem:

The Saem is a new Korean cosmetic brand set up in the year of 2010.
The Saem was developed by the technology of fifty years from a major company,”Korean cosmetic”.
The name of The Saem means “the spring water(Saem) of beauty” that contains the wisdom of beauty. The Saem picked Lee Seung-Gi as its model who is a popular actor and singer both in Korea and Japan.
‘O2 Bubble Mask,’ which was all sold out after its release, is a very popular product.

To be fully honest, it is hard to find the information about this brand. Mostly are written in Korea, and I can’t read even single letter LOL.
That’s all the introduction about the brand let’s step on to the mask sheet I have tried from the Saem. Well, couple weeks ago I bought this mask sheet from testerkorea.com because it is so cheap. It is on sale! It is just 680KRW or Rp. 6.800! O-N-L-Y (without shipping from Korea of course :P). I heard issue that some sale products in Korea are almost expire, then I check it out and found that its expire date is on 2015. 🙂

the Saem Urban Eco Harakeke Mask Sheet (image from http://www.yesstyle.com.au/)

Information about the product (from its packaging):
This mask sheet cotains pure moisturizing energy of the pristine New Zealand Harakeke!

This nourshing treatment mask sheet supplies moiture fast and conveniently to the skin.

Before using this mask sheet, I used Sulwhasoo Herbal Soap, The History of Whoo Whitening Soft Toner and The History of Whoo Brightening Gel (as my weekly skincare regime). When I teared the plastic packaging I tried to smell it, how good it smells? Why? Because if it has a good smell it will give you extra comforting experience of masking. After that I check out how thick is the cotton sheet of the mask. AND oh laa laa, it is so thin, not as thin as My Beauty Diary mask but it is thin enough and somehow I love it! After that, I checked out the essence, and it has so much essence so I can apply it on my neck and rub it to my hands LOL.

2013-04-08 09.55.08

After using the mask for an hour (I never remove mask less than an hour :P) I gently tap the excess essence to my face and unfortunately it feels so sticky. So I put my towel to remove the stickiness feeling. After that I continue to do my day skincare regime. Surprisingly, after using this mask sheet for hours, I expect some dullness, and excessive oil on my face (because the stickiness felling before), BUT VOILA, it leaves my skin as bright as usual but with more moisturized and supple skin. IT has done its job nicely.

Product: 3.5/5
Price: 5/5 (SALE! :P)
Value: 4.5/5

Repurchase? YES, waiting for another sale. But I want to try other products from the Saem. Recomended? If you can handle the sticky felling give a try! Well, the only weakness of this mask sheet is the stickiness after removing the sheet. The rest aspects from the mask nicely done the job.

Thank U for reading!

See you on my next review

D

PS: I don’t know what is going on so I can type this review using English. I hope that my English still appropriate. 😦

Skin Food: Deep Sea Water Mask Sheet Review

29 Jan

Skinfood: Deep Sea Water

 

 

 

Hai Hallo, entah terlampau sibuk atau malas, bulan ini reviewnya sedikit ya T_T. Maafkan daku.

Dulu iseng buka buka Chicprincessa nyari-nyari mask sheet My Beauty Diary (MBD), eh ada new product dari Skinfood. Kebetulan mask sheet baru ini ada dalam 3 variant yang berbeda: Deep Sea Water (brightening), Glacier Water (toning-shooting), dan Thermal Water (Hydrating-Softening). Setelah di cek-cek ternyata harganya Rp. 18.000 lebih mahal dari MBD yang cuma Rp. 14.000, add ke cart sekalian sama MBD black pearl *nyobain mask baru ceritanya*.

Begitu datang, wow, kemasannya lumayan besar dan tebal dibandingkan dengan MBD. Considering the package sih aku berharap dia punya cantolan ketelinga dan coverage sampe leher ternyata enggak ada. Ukuran dan bentuk maskernya sama aja kaya yang lain, sama kaya MBD, cuma memang lebih tebal dan it claims 100% cotton. Dan mask juice nya ternyata gak terlalu banyak, mungkin karena sheet nya yang tebel jadi kesedot semua (aduh ini bahasa macam apa, lol).

Deep Sea Water and Black Pearl

Aku pake mask ini sekalian sambil maenin laptop, dan sisa2 mask juice nya dioles sambil dipijat-pijat halus kedaerah leher. Lalu masker dibiarkan sampai hampir kering (Skinfood recommends you to leave it for 10 to 15 minutes, tapi tetep lebih enak dipake sampe hampir kering-ceritanya biar efeknya lebih nendang 😛 )

 

Bagian Belakang Kemasan Masker

The good news are, aku emang punya kebiasaan buat keep masker di kulkas, but guess what? Masker ini memberikan efek cooling lebih lama dari masker lainnya. Sampe sekitar 10 menit lebih masih kerasa dingin dan bikin kulit nyaman. Lapisan cotton nya pun halus dan perfectly fit dimukaku, ga ada bagian maskernya yang loose sana sini walau dipake sambil beraktifitas. Jadi  nyaman banget dan semakin males lepasnya, but I have too >,< (Aku rasa semua cewe yang doyan maskeran selalu punya perasaan males copot maskernya. It feels like “Gimme one more minute.” Setiap kali udah saatnya copot masker. Or maybe I am the only one feel it? lol). As if it claims to brighten your skin, I have to be fully honest, yes, masker ini memberikan efek cerah secara instan, dan ini menyenangkan sekali.

Overall produk ini memuaskan. It is 8 of 10 for me. Kekurangannya cuma kemasannya yang terlalu besar tapi isinya sama aja kaya yang lain (kalau kamu beli banyak dari online shop, akan ada tambahan biaya buat shipping jadinya) dan harganya yang lebih mahal dibandingkan dengan produk lain. Repurchase? Indeed, ketika cape banget dan butuh efek relaksasi yang instant, I’ll grab it from my refri ASAP.

 

Thank you for reading,

CYA

 

 

D